Address:
   Parcul Tineretului, Bucuresti

Phone:
-

Web:
   -

E-mail:
   -
      13914

DescriptionIn 1911 zona pe care s-a construit parcul Tineretului era cunoscuta sub denumirea de ‘Cocioc’ si era populata de locuitorii saraci ai orasului ce cresteau capre, iar cand incepea sa ploua plangeau si oamenii, motiv pentru care a fost supranumita ‘Valea Plangerii’.
Proiectul parcului intocmit de arhitectul Valentin Donose a avut in vedere realizarea unei zone vaste de spatiu verde pentru promenada, recrearea si odihna “clasei muncitoare” din sudul orasului. Proiectantul a mai propus si realizarea unui mare lac de 13 hectare (alimentat natural din panza freatica) si a trei insule, dintre care doua sunt legate de mal prin poduri arcuite. In apropierea zonelor locuite s-au amplasat spatii de joaca amenajate pentru copii, spatii pentru odihna si un debarcader pentru iubitorii de plimbari cu barca.
In mijlocul parcului a fost construita o sala pentru actiuni culturale si competitii sportive, numita ‘Ioan Kunst Ghermanescu’, sau Sala Polivalenta cum mai e cunoscuta azi de bucuresteni. In anii 1980, tot din ordinul lui Ceausescu, se construieste aici ‘Oraselul Copiilor’, cel mai mare si mai modern parc de distractii din Romania acelor vremuri. Cu acest prilej s-a construit si o cale ferata cu o lungime de 1,8 km ce inconjoara oraselul de la un capat la celalat, si un trenulet de plimbari cu gara si chiar si cu un depou propriu. Trenul a plimbat neoprit calatori pana in 2002 cand functionarea lui a fost sistata 4 ani si apoi s-a reluat functionarea lui (incepand cu 2006).
In ultimii ani au fost intreprinse numeroase proiecte de reamenajare si modernizare ce au reusit sa reimprospateze aerul parcului prin curatarea lacului, crearea de gradini florale si a noi spatii de joaca, spatii pentru miscarea in aer liber (concentrate in zona sud-estica de langa Palatul Copiilor), si o partie de ski ce face parte dintr-un proiect amplu al capitalei. In 2010 s-a inaugurat ‘Skate Park-ul’, cu o suprafata de 2800 de metri, zona ce gazduieste concursuri si intreceri profesionale in domeniu skatingului. Dupa cum ii sugereaza numele, si dupa facilitatile oferite, Parcul Tineretului este locul ideal pentru copii si tineri oferindu-le acestora un spatiu de relaxare, miscare si distractie in aer liber, ferit de praful si aglomeratia capitalei... o oaza verde in centrul orasului


Map
Comments8 Comments

1 Brutus 5 June, 2020 la ora 23:44

Cel mai loc fain ever. Nu recomand ! Ca sa am eu si prietenii mei loc :) Mergeti in alta parte, aici e ocupat (glumesc) :) Bucatarie..de vis! Servire.. de 7 zeci de stele ! Plaja.. ceva de super bun simt. Ca sa nu zic, ca aceeiasi servire extraordinar de prompta si fara cusur. Pur si simplu tre sa fii hater din tata in fiu ca sa ai ceva de comentat negativ fata de locul asta. Felicitari ! Si sper sa ne vedem cu bine anul asta cat mai curand.

2 Diana 5 February, 2017 la ora 16:34

Buna ziua! Aveti cumva textul de la piesa pdf? As vrea sa il scot si eu la imprimanta, dar nu il gasesc pe internet.

3 Andra Maravela 31 May, 2015 la ora 18:44

Atmosfera de exceptie, mancare de calitate fina si gust pe masura, loc intim pentru o relaxare in adevaratul sens al cuvantului! :) Recomand cu incredere mai ales prajitura White Duchess!

4 stef 1 February, 2014 la ora 14:23

excelenta mancare ,foarte gustosa si curata cireasa de pe tort vorbeste de la sine.

5 Gilda 6 August, 2013 la ora 20:27

Este locul unde revin mereu cu drag, atmosfera cozy, ma simt ca acasa si ma bucur de cele mai bune praline si cea mai cea inghetata. ;-)

6 andreea 27 July, 2013 la ora 20:50

super frumos am fost de atatea ori chiar merit sa va duce ti pt cateva ore de relaxare.

7 MIHAI 26 March, 2013 la ora 13:07

E foarte frumos , mancare foarte buna , un restaurant cu adevarat coreean , atmosfera minunata bafta !!!

8 nedelvu amalia 4 March, 2013 la ora 22:10

super bine arata....fine....toata adiratia...ceva rafinat

Add Comment

Name
E-mail
Security Code

Comment